Er du over 18år

Ifølge loven omkring salg af alkoholholdige drikkevarer*, skal vi bede dig bekræfte din alder nedenfor. Såfremt du er under 18 år, kan du ikke handle vin og spiritus via winefriends.dk og vil blive sendt væk fra web-sitet.

Winefriends

WineRodolphe Demougeot

Rodolphe Demougeot

En producent som ikke går efter store anmeldelser og berømmelse – men fokuserer på at producere topkvalitet og lad vinen tale for sig selv.

Rodolphe Demougeot oprettede sin ejendom i 1992 i Meloisey i Hautes-Côtes de Beaune. Hans bedsteforældre, som han ofte fulgte med i marken, gav ham en smag for at arbejde i landet. Det begynder med 3 hektar i Hautes-Côtes de Beaune, i Pommard og Beaune. Godset dækker nu næsten 8 hektar med grunde erhvervet gennem årene i kommunerne Savigny-les-Beaune, Monthelie og Meursault, hvor Rodolphe er etableret siden 1998.

En diskret vindyrker, der lytter til sine grunde, Rodophe Demougeot har valgt bæredygtig skadedyrsbekæmpelse og anvender mange principper lånt fra økologisk landbrug.

 

Domaine Rodolphe Demougeot, der ligger i Meursault (21), i hjertet af Côte des blancs de Bourgogne, byder dig velkommen. Med dette websted vil du være i stand til at opdage vinene, og betegnelserne fra terroirs og klimaer, der er knyttet til druesorterne Chardonnay og Pinot Noir.
Der produceres landsby-, regionale og 1er crus-appelleringer fra Meurault, Pommard, Beaune, Auxey-Duresses, Savigny-les-Beaune og Monthelie.

 

Alle parceller på boet pløjes med hest for at give bedre jordluftning. Der anvendes ikke herbicider. Meget af arbejdet i vingården udføres i henhold til månekalenderen. Rodolphe Demougeots mål er at opnå de sundeste og mest velsmagende druer, der er mulige. For at gøre dette vælger vindyrkeren en lang beskæring, alvorlig udlægning og bladstripping, hvis det er nødvendigt, for at lade bundterne have god afstand. Høsten er 100% manuel.

Chardonnay-druerne høstes i små 600 liter kar efter sortering i vingården. Klipperne presses hele, forsigtigt og langsomt, i ca. 3 timer. Vinene lagres i 228 liter egetræsfade, og nogle overføres til større beholdere (350 liter) for at bevare friskheden. Omrøringen er ikke systematisk men bestemt efter årgange. Tappning efter tyngdekraft finder sted i henhold til månekalenderen.

Pinots Noirs høstes i små kasser for at bevare bærrene. Efter at have passeret et sorteringsbord, fjernes druerne og placeres derefter i kar i en periode på 12 til 20 dage. Fermentering starter naturligt uden tilsætning af gær. Afhængigt af prøvesmagning og årgang samles eller losses mosten ved slutningen af ​​gæringen. Efter presning ældes vinene i tønder, inden de aftappes af tyngdekraften i henhold til månekalenderen.

 

X